Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 büyük çay bardağı ılık su
- 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 poşet kremşanti
- 1, su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Yapılışı
keki için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım. Ilık suyu ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim. kalan malzemeleri eleyerek ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Margarin ya da tereyağ ile yağladığımız büyük boy borcama dökelim. 175 derece önceden ısınmış fırında 25-30 kadar pişirelim.Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı geçince sütle ıslatalım. Kremşantiyi labneyle karıştırıp kekin üzerine yayalım. Buzdolabında 2 saat bekletelim.
çikolata sosunu hazırlayalım ve ılındıktan sonra soğuyan kekin üzerine dökelim. Yine buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder