Fırında Biber Dolması


Fırında yapılan dolma gibisi yok. Eğer denemediyseniz bence hiç vakit kaybetmeden hemen deneyin kesinlikle pişman olmayacaksınız :)


Malzemeler

  • 36 adet dolma biber ( ben yazdan dondurucuya bıraktığım dolma biberleri kullandım)
  • kapaklarını kapatmak için iki adet domates
İç malzemesi için
  • 15 yemek kaşığı pirinç
  • 10 yemek kaşığı bulgur
  • 5 adet orta boy soğanın rendesi 
  • 5 adet orta boy domatesin  rendesi
  • 1 demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 demet ince doğranmış dere otu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik, kimyon
Üzeri için
  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet tavuk bulyon


Yapılışı



  • Biberlerin içini temizleyelim, yıkayalım ve süzgüye bırakalım.
  • Pirinç ve bulguru yıkayarak bir kaba alalım. 
  • Rendelediğimiz soğan ve domatesleri ekleyelim.
  • İnce doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim. 
  • Kalan malzemeleri de ekledikten sonra güzelce karıştıralım. 



  • Biberlerin içlerini dolduralım, kapaklarını kapatalım ve fırın tepsisine dizelim. ( Biberleri çok doldurmayalım üstünde en az bir parmak boşluk kalsın ki pişince taşmasın)
  • Bir kaseye salça ve bulyonu alarak sıcak suyla çözelim. Hazırladığımız bu karışımı biberlerin üstüne gezdirelim. (Karışım tepsinin yarısına kadar gelmiş olsun.)
  • 200 derece fırında üstü kapalı olarak 1 saat pişirelim. 
  • Pirinçler yumuşadıktan sonra tepsinin üstünü açalım ve dolmaların üstü kızardıktan sonra biberleri alt üst edelim ki diğer yüzü de kızarsın. 
  • Diğer yüzü de kızarınca tepsiyi fırından çıkaralım ve dinlenmeye bırakalım.





Afiyet Olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard