Fırında yapılan dolma gibisi yok. Eğer denemediyseniz bence hiç vakit kaybetmeden hemen deneyin kesinlikle pişman olmayacaksınız :)
Malzemeler
- 36 adet dolma biber ( ben yazdan dondurucuya bıraktığım dolma biberleri kullandım)
- kapaklarını kapatmak için iki adet domates
İç malzemesi için
- 15 yemek kaşığı pirinç
- 10 yemek kaşığı bulgur
- 5 adet orta boy soğanın rendesi
- 5 adet orta boy domatesin rendesi
- 1 demet ince doğranmış maydanoz
- 1 demet ince doğranmış dere otu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı zeytinyağı
- yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik, kimyon
Üzeri için
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet tavuk bulyon
Yapılışı
- Biberlerin içini temizleyelim, yıkayalım ve süzgüye bırakalım.
- Pirinç ve bulguru yıkayarak bir kaba alalım.
- Rendelediğimiz soğan ve domatesleri ekleyelim.
- İnce doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
- Kalan malzemeleri de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- Biberlerin içlerini dolduralım, kapaklarını kapatalım ve fırın tepsisine dizelim. ( Biberleri çok doldurmayalım üstünde en az bir parmak boşluk kalsın ki pişince taşmasın)
- Bir kaseye salça ve bulyonu alarak sıcak suyla çözelim. Hazırladığımız bu karışımı biberlerin üstüne gezdirelim. (Karışım tepsinin yarısına kadar gelmiş olsun.)
- 200 derece fırında üstü kapalı olarak 1 saat pişirelim.
- Pirinçler yumuşadıktan sonra tepsinin üstünü açalım ve dolmaların üstü kızardıktan sonra biberleri alt üst edelim ki diğer yüzü de kızarsın.
- Diğer yüzü de kızarınca tepsiyi fırından çıkaralım ve dinlenmeye bırakalım.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder