Patlıcan közlemesi herkesin vazgeçilmezi. İster hemen kullanın isterseniz dondurucuya atıp acil durumlarda kullanın.
Malzemeler
- patlıcan
- kırmızı biber
- sıvı yağ
- fırın tepsisi için yağlı kağıt
- zeytinyağı
- tuz
- limon
Yapılışı
- İstediğimiz kadar patlıcanı ve kırmızı biberi yıkayalım, kurulayalım ve bıçak ile her yerini delelim.
- Fırça ile patlıcan ve kırmızı biberlerin her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim, yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım.
- 210 derece fırında pişirelim.
- Kırmızı biberler patlıcandan önce piştiği için biberler piştikten sonra bir tencereye alarak kapağını kapatalım. (Bu şekilde bekleyince biberler daha kolay soyulacak.)
- Patlıcanlar da pişince fırından çıkaralım ve biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyarak her ikisini de küp küp doğrayalım ve süzgüye alalım ki patlıcanın kara suyu aksın.
- Suyu aktıktan sonra zeytin yağ, tuz ve yarım limon ilave ederek büyük bir kasede karıştırdıktan sonra soğuması için buzdolabına koyalım.
- Soğuduktan sonra yoğurtlayabilir ya da içine domates ve soğan doğrayarak salata şeklinde kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder