Fırında Patlıcan ve Kırmızı Biber Közlemesi


Patlıcan közlemesi herkesin vazgeçilmezi. İster hemen kullanın isterseniz dondurucuya atıp acil durumlarda kullanın.



Malzemeler

  • patlıcan
  • kırmızı biber
  • sıvı yağ
  • fırın tepsisi için yağlı kağıt 
  • zeytinyağı
  • tuz
  • limon

Yapılışı

  • İstediğimiz kadar patlıcanı ve kırmızı biberi yıkayalım, kurulayalım ve bıçak ile her yerini delelim.
  • Fırça ile patlıcan ve kırmızı biberlerin her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim, yağlı kağıt serili tepsiye sıralayalım.


  • 210 derece fırında pişirelim.
  • Kırmızı biberler patlıcandan önce piştiği için biberler piştikten sonra bir tencereye alarak kapağını kapatalım. (Bu şekilde bekleyince biberler daha kolay soyulacak.)




  • Patlıcanlar da pişince fırından çıkaralım ve biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyarak her ikisini de küp küp doğrayalım ve süzgüye alalım ki patlıcanın kara suyu aksın. 
  • Suyu aktıktan sonra zeytin yağ, tuz ve yarım limon ilave ederek büyük bir kasede karıştırdıktan sonra soğuması için buzdolabına koyalım.
  • Soğuduktan sonra yoğurtlayabilir ya da içine domates ve soğan doğrayarak salata şeklinde kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard