Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça ( biber ve domates salçasını karışık kullanıyorum)
- Yeteri kadar zeytinyağı
- Yeteri kadar sıcak su
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
- İlk olarak mercimeği yıkayalım ve bir tencereye alarak haşlanması için ocağa koyalım.
- İkinci adım olarak küçük bir tencereyi ocağa alalım içine sıcak su, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyelim ve ardından haşlanması için erişteleri koyalım.
- Mercimek ve erişteler haşlanırken başka bir tencereye zeytinyağı ekleyerek doğradığımız soğanları kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı, tuzu ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim ve karıştıralım, patateslerin biraz pişmesi için üzerine bir miktar su ekleyerek kapağını kapatalım.
- (Bu esnada mercimek ve erişteleri kontrol edelim, mercimek haşlandıktan sonra kara suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim, erişteyi de haşlandıktan sonra süzelim)
- Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine mercimek ve erişteyi ekleyelim.
- Üzerine yeteri kadar sıcak suyu ekleyerek karıştıralım, bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatarak 10 dk pişmesini sağlayalım, ardından servis için hazır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder