Erişteli ve Patatesli Yeşil Mercimek Yemeği


Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı salça ( biber ve domates salçasını karışık kullanıyorum)
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

  • İlk olarak mercimeği yıkayalım ve bir tencereye alarak haşlanması için ocağa koyalım.
  • İkinci adım olarak küçük bir tencereyi ocağa alalım içine sıcak su, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyelim ve ardından haşlanması için erişteleri koyalım.
  • Mercimek ve erişteler haşlanırken başka bir tencereye zeytinyağı ekleyerek doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı, tuzu ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim ve karıştıralım, patateslerin biraz pişmesi için üzerine bir miktar su ekleyerek kapağını kapatalım.

  • (Bu esnada mercimek ve erişteleri kontrol edelim, mercimek haşlandıktan sonra kara suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim, erişteyi de haşlandıktan sonra süzelim)
  • Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine mercimek ve erişteyi ekleyelim.


  • Üzerine yeteri kadar sıcak suyu ekleyerek karıştıralım, bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatarak 10 dk pişmesini sağlayalım, ardından servis için hazır.


Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard