Kedi Dilli Muzlu Pasta


Malzemeler
  • 3 paket kedi dili bisküvi
  • 4 adet orta boy muz
  • 100 gr fındık
Kreması İçin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından biraz az şeker
  • 1 paket süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu yemek kaşık tereyağı ya da margarin
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2 bardak süt

Yapılışı

İlk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım. Un, nişasta, şeker ve sütü bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Pişirme işlemi sırasında dibini tutmaması için çırpma teliyle sürekli karıştıralım. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilya ve yağı ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatarak kremayı soğumaya bırakalım. 




Yeterince soğuması için ılındıktan sonra buzdolabına koyalım. Krema soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi dökerek yaklaşık 3-4 dk kadar mikser ile çırpalım. (Çırpmakta zorlanırsanız yarım çay bardağı süt ekleyerek çırpabilirsiniz.)





Kedi dillerini süte batırarak borcam tepsimize dizelim.





Üzerine kremanın yarısını yayarak küp küp doğradığımız muzları ve dövülmüş fındıkları ilave edelim. 



Kedi dilini süte batırarak bir kat daha dizelim. Üzerine kalan kremamızı yayalım.

Çikolatalı sosu 2 bardak süt ile pişirelim. Bir iki dk dinlendikten sonra tatlının üzerine dökelim. (Sosun soğumasını beklerseniz katılaşacağı için yayması zor olacaktır)





Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. ( Fazladan muz olduğu için ben üzerine de muz ve fındık koymayı tercih ettim)

En az 5-6  saat buz dolabında dinlendirelim.
(Tatlıyı geceden yapıp bir gece dolapta dinlendirirseniz çok daha lezzetli oluyor.)

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard