Malzemeler
- 1 kg barbunya
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber, tuz
Yapılışı
Barbunyaları ayıkladıktan sonra güzelce yıkayıp bir tencerede önce haşlayalım. (Bunun nedeni barbunya haşlanırken kara suyunu salıyor ve eğer haşlamadan direk yemeğini yaparsak yemeğin renginde hoş bir görüntü olmuyor.) Haşlandıktan sonra suyunu süzelim.Bir tencereye yağımızı koyalım, küçük küçük doğradığımız soğanları da ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip tekrar kavuralım. Sonra rendelediğimiz domatesleri , karabiber ve tuzu da ekleyerek domatesler eriyene kadar pişirelim. Barbunyaları ve sıcak suyumuzu da ekleyelim bi taşım kaynatalım sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder