Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyğ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket labne peynir
- 1 paket vanilya
- Çikolatalı sos
- Hindistan cevizi
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup 4-5 dk çırpalım. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu da ekleyip tekrar çırpalım. Kabartmatozu ve unu ekleyelim. Yağlanmış kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika pişirelim.Krema için bir tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyup karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra labneyi ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Soğumuş olan keki kalıbından çıkarmadan üst bölümünden ince bir kapak kesip kırmadan düzgünce kenara bırakalım. Kekin içini güzelce oyup kremayı dolduralım. (Oyma işlemi sırasında keki çok fazla inceltmeyelim.)
Oyduğumuz kek parçalarını ufalayıp kremanın üstüne koyalım ve hafifçe bastıralım. Kestiğimiz kapağı tekrar yerine koyalım ve streç film ile keki güzelce saralım. 1 gece dolapta bekledikten sonra bir tabağa ters çevirip çıkaralım. Üzerine çikolata sosu ve hindistan cevizi dökelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder