Portakallı İrmikli Tatlı



İrmiği bir de böyle denediniz mi ? Yaz günlerinde harika giden bir tatlı. Hem renkli görüntüsüyle hem de hafif tadıyla gerçekten denenmesi gereken bir lezzet.


Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
Portakallı katı için;
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

İlk önce portakallı katı yapmaya başlayalım çünkü kalıba döktükten sonra bir müddet soğuması gerekli. Bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp çırpalım ve ocakta katılaşana kadar pişirelim. Katılaştıktan sonra kek kalıbımızı güzelce yağlayıp içine dökelim. (Kalıbı yağlamazsanız çıkartması zor olabilir) Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabında bekletelim. 
Gelelim ikinci kata tencereye süt, irmik ve nişastayı alıp çırpalım ve katılaşana kadar pişirelim. Katılaşınca şekeri ekleyelim ve biraz daha pişirelim. ( Şekeri hemen koyup kaynatırsak irmikli katımız sarı olur, bu şekilde beyaz kalmasını sağlamış oluyoruz)
Portakallı katımız biraz donunca üzerine beyaz irmikli tatlının yarısını koyalım. Tencerede kalan yarısının içine de kakao döküp, iyice çırpalım ve en üstüne kakaolu katı dökelim. Dolaba koyup tamamen katılaşması için en az 4-5 saat bekletelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra bir tepsiye ters çevirerek çıkartalım ve dilimleyelim. Tatlımız servise hazır.
AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard