Kakaolu Islak Kurabiye



Çocukların severek yediği ıslak keki bir de kurabiye şeklinde deneyin. Çocuklarınız bu tarife bayılacak :)


Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi

Yapılışı

İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Süt ve şekeri bir tencereye alalım ve şerbetimiz kaynama noktasına gelince altını kapatarak soğumaya bırakalım. ( Yeterince soğuması gerekiyor ılındıktan sonra buzdolabında soğutalım )
Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra yağı ekleyerek tekrar çırpalım. Kalan malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. ( Kıvamı size biraz cıvık gelebilir ama un eklemeyin çünkü püf noktası burda yumuşak olması gerekiyor, güzelce yoğurduktan sonra ellerinizi yıkayın sonra tekrar hamura dokunduğunuzda çok fazla yapışmayacağını göreceksiniz)
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. ( Mandalin ve ceviz büyüklüğünün arası bir büyüklük ideal olacaktır ) 
180 derece fırında üstleri çatlayana kadar pişirelim. (20-25 dk arası değişiyor çatlaması, çok fazla fırında tutmayın çatlayınca hemen çıkarın çünkü çok fazla pişerse istediğimiz sonucu elde edemeyiz)
Pişen kurabiyelerimizi 5 dk dinlendirdikten sonra hazırladığımız soğuk şerbete iyice her yerini batırıp tepsiye dizelim. Kurabiyelerimizin üstünü kapatarak bir gece dinlendirelim. ( Buzdolabına koymayın sertleştiriyor ) 
Dinlenen kurabiyelerimizi hindistan cevizi ya da antep fıstığı tozuyla süsleyebiliriz. 
            AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard