Çıtırlığı sevenler için gerçekten vazgeçemeyecekleri bir lezzet.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- Nane, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
( Dilerseniz maydonoz ve lor peyniri kullanarak da yapabilirsiniz. )
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
- İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Soğanı yağda kavuralım üzerine rendelediğimiz patateslerimizi , nane, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyelim kavuralım. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Sıvıyağ, sirke ve unu bir kaba alarak çırpalım.
- Yufkaları serelim ve her yufkayı pizza dilimi şeklinde 6 eşit parçaya bölelim. ( Eğer yufkalarınız küçükse 4 parçaya da bölebilirsiniz) Yufkalara hazırladığımız sostan sürelim. Geniş kısımlarına iç harçtan koyarak sigara böreği şeklinde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıralayalım. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra üstlerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder