Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.
- 125 gr tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- hindistan cevizi
- 1 paket sade krem şanti
- 1 bardak süt
- Bolca kırılmış ceviz
Yapılışı
Tencereye tereyağını alalım, hafifçe eritip içine unu ilave edelim. Unun kokusu çıkana kadar unu kavuralım. Üzerine sütü, şekeri ve kakaoyu da ilave edip çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Muhallebi pişince içine vanilyayı da ekleyip mikserle bi 10-15 dk çırpalım.
Hindistan cevizinin üstüne sıcak muhallebiyi yavaş yavaş dökelim, her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirelim ve muhallebiyi soğumaya bırakalım.
Muhallebi dinlenip soğuyunca üzerine çırptığımız krem şantiyi yayalım.
Krem şantinin üzerine de kırdığımız cevizleri serpelim.
Muhallebi dinlenip soğuyunca üzerine çırptığımız krem şantiyi yayalım.
Krem şantinin üzerine de kırdığımız cevizleri serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder