Malzemeler
- 5 adet limon
- 3.5 yemek kaşığı şeker ( dolu dolu)
- 1 litre su
- Taze nane
Yapılışı
Limonataya asıl lezzeti veren limonun suyu değil dışındaki kabuğudur aslında. Bu nedenle işe ilk olarak limonların kabuğunu rendelemek ile başlıyoruz. Rendenin en küçük kısmıyla limonları rendeleyelim. Rendelerken dikkat etmemiz gereken -limonatamızın acı olmasını istemiyorsak- limonun beyaz kısmını rendelememek, sadece sarı dış yüzeyi rendelemek.
5 limonun kabuğunu da rendeledikten sonra kabukları büyük cam kaseye alalım. Üzerine şekeri ilave edip güzelce karıştıralım ve vaktimiz varsa bir gece bekletelim.
Eğer vaktimiz yoksa 1 saat bekletelim, üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırarak şekerlerin iyice erimesini sağlayalım. 5 limonun suyunu da sıkıp içine ekleyelim. Üzerine 1 litre soğuk suyu ve birkaç yaprak taze naneyi de ekleyerek bir 15-20 dk dolapta dinlendirelim.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız limonatayı bir sürahiye süzelim ve servise hazır.
Eğer vaktimiz yoksa 1 saat bekletelim, üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırarak şekerlerin iyice erimesini sağlayalım. 5 limonun suyunu da sıkıp içine ekleyelim. Üzerine 1 litre soğuk suyu ve birkaç yaprak taze naneyi de ekleyerek bir 15-20 dk dolapta dinlendirelim.
Daha sonra dolaptan çıkardığımız limonatayı bir sürahiye süzelim ve servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder