Torpil Pasta (Külah Dondurma)


Malzemeler

  • 5 adet ikili milföy hamuru
  • 12 adet külah

Kreması için
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 paket krem şanti

Süslemesi için
  • Bitter veya sütlü çikolata
  • Yeşil fıstık
  • Pudra şekeri

Yapılışı

Nişasta, un, şeker ve  yumurtayı küçük bir tencereye alalım. Üzerine 2.5 bardak sütü ilave ederek pişirelim. Krema kıvamını aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.




Buzdolabından çıkmış ve buzu erimiş olan milföyleri oklava ile uzunlamasına biraz açıp inceltelim. İnce şeritler halinde keselim ve resimdeki gibi hunilere saralım.




Hunileri pasta malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz.


Hunilere sardığımız milföyleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayalım.



180 derecede 25 dk kadar üstleri hafif kızarana kadar pişirelim. Biraz soğuması için kenara alalım.




Soğuyan kremaya toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpalım. 




Soğuyan külahlara kremayı dolduralım, ardından önce benmari usulü eritilmiş çikolataya sonra arzuya göre fındık ya da fıstığa batıralım. Servis tabağına alarak üstlerine pudra şekeri serpelim ve buz dolabında dinlendirelim. 




                                                            Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard