MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane soğan
- 5 tane ince yeşil biber
- 4 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kilo bamya
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 limonun suyu
- Üzeri için sıcak su
YAPILIŞI
- Tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanı alarak kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince doğranmış yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Biberler kavrulduktan sonra salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Doğranmış domatesleri ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika kadar pişirelim.
- Temizlenmiş bamyayı da ilave ederek birkaç dakika kavuralım.
- Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber, bir limonun suyu ve üstüne iki parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyerek karıştıralım.
- Yemek kaynadıktan sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 50 dakika kadar karıştırmadan pişirelim.
- Yemeğimiz piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirelim ve yemeğimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder