Malzemeler
- 2 su bardağı nohut ( bir gece önceden suya koyarsanız pişmesi daha kolay olur )
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayalım.
- Düdüklü tencereye bir miktar sıvı yağı dökelim ve tavukları ekleyip suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. ( Bu işlem sırasında tencerenin dibini tutmaması için tavukları karıştıralım )
- Tavuklar suyunu çektikten sonra soğanları ekleyerek kavuralım.
- Soğanlar da piştikten sonra nohutları ekleyelim.
- Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyelim.
- Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder