Salçasız Tavuklu Nohut Yemeği


Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut ( bir gece önceden suya koyarsanız pişmesi daha kolay olur )
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon


Yapılışı

  • Tavukları küp küp doğrayalım.
  • Düdüklü tencereye bir miktar sıvı yağı dökelim ve tavukları ekleyip suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. ( Bu işlem sırasında tencerenin dibini tutmaması için tavukları karıştıralım )

  • Tavuklar suyunu çektikten sonra soğanları ekleyerek kavuralım.

  • Soğanlar da piştikten sonra nohutları ekleyelim.
  • Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyelim.
  • Ardından düdüklü tencerenin kapağını kapatarak yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard