Malzemeler
- Tavuk baget ( ben bu sefer ızgara için tavuk almıştım onu kullandım )
- Patates
Sosu için
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, toz biber, kimyon, kekik, nane (arzuya göre ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı
- Tavukları güzelce yıkayıp süzülmesi için süzgeçe alalım.
- Patatesleri soyalım, yıkayalım, çok büyük değilse 4 eşit parçaya bölelim.
- Sosumuzu bir kapta hazırlayalım.
- Ayrı bir kaba tavukları ve patatesleri alarak sosumuzla birlikte harmanlayalım.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında önce üstü kapalı şekilde 30 dakika daha sonra üstünü açarak bir 30 dakika daha pişirelim, üstleri kızardıktan sonra yemek için hazır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder