Fırında Tavuk ve Patates


Malzemeler

  • Tavuk baget ( ben bu sefer ızgara için tavuk almıştım onu kullandım )
  • Patates

Sosu için

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, toz biber, kimyon, kekik, nane (arzuya göre ekleyebilirsiniz) 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı

  • Tavukları güzelce yıkayıp süzülmesi için süzgeçe alalım.
  • Patatesleri soyalım, yıkayalım, çok büyük değilse 4 eşit parçaya bölelim.
  • Sosumuzu bir kapta hazırlayalım.
  • Ayrı bir kaba tavukları ve patatesleri alarak sosumuzla birlikte harmanlayalım.


  • Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
  • 200 derece fırında önce üstü kapalı şekilde 30 dakika daha sonra üstünü açarak bir 30 dakika daha pişirelim, üstleri kızardıktan sonra yemek için hazır.



Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard