Patatesli Havuçlu Bezelye


Malzemeler


  • Yarım kilo bezelye
  • 1 adet büyük havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı


  • Bezelyeleri ayıklayalım, yıkayıp küçük bir tencerede içine su koyarak haşlamaya bırakalım. (Ben yazdan ayıklayıp dondurucuya koyduğum bezelyeleri kullandım. Biraz buz kokusu çektiği için önce ayrı bir tencerede haşlayıp suyunu döküyorum)
  • Soğanları minik minik doğrayalım ayrı bir tencerede sıvı yağında kavuralım. 
  • Soğanlar pembeleşince üzerine salçayı koyalım ve kavurmaya devam edelim.
  • Küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyelim biraz salçayla birlikte kavuralım ardından bir miktar sıcak su ekleyelim salçanın iyice dağılması için karıştıralım ve yumuşamaları için tencerenin kapağını kapatalım.
  • Bu sırada bezelyeleri kontrol edelim haşlanınca ocaktan alıp suyunu süzelim. 
  • Patates ve havuçlar hafif yumuşayınca bezelyeleri de aynı tencereye alarak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edelim.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısarak bi 10 dk kadar daha pişirelim iyice piştiklerinden emin olunca altını kapatalım.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard