Malzemeler
- Yarım kilo bezelye
- 1 adet büyük havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı
- Bezelyeleri ayıklayalım, yıkayıp küçük bir tencerede içine su koyarak haşlamaya bırakalım. (Ben yazdan ayıklayıp dondurucuya koyduğum bezelyeleri kullandım. Biraz buz kokusu çektiği için önce ayrı bir tencerede haşlayıp suyunu döküyorum)
- Soğanları minik minik doğrayalım ayrı bir tencerede sıvı yağında kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince üzerine salçayı koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Küp küp doğradığımız patates ve havuçları ekleyelim biraz salçayla birlikte kavuralım ardından bir miktar sıcak su ekleyelim salçanın iyice dağılması için karıştıralım ve yumuşamaları için tencerenin kapağını kapatalım.
- Bu sırada bezelyeleri kontrol edelim haşlanınca ocaktan alıp suyunu süzelim.
- Patates ve havuçlar hafif yumuşayınca bezelyeleri de aynı tencereye alarak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısarak bi 10 dk kadar daha pişirelim iyice piştiklerinden emin olunca altını kapatalım.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder