Mevsim Poğaçası


Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yaklaşık 5,5 su bardağı un
İç Harcı İçin
  • kaşar peyniri
  • domates
  • biber
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Sırasıyla bütün malzemeleri bir kaba alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatarak 40 dakika mayalanmaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizde açalım. İç malzemelerden koyup uçlarından birleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 15 dakika tepside mayalandıralım. Yumurta sarısı sürüp 190 derecede yeni ısınmaya başlamış fırına atalım. Üzerileri kızarana kadar pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard