Malzemeler
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane büyük havuç
- 5-6 adet pırasa
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı su
Pırasaları 1 parmak genişliğinde verev verev doğrayarak bir kaba alalım ve üzerine su ekleyelim biraz suda durduktan sonra birkaç su yıkayalım ve en son süzelim.
Soğanı doğrayalım ve zeytinyağında hafif kavuralım, küp küp doğradığımız havuçları da ekleyelim ikisini bir kavurmaya devam edelim. havuçlar da kavrulduktan sonra salçayı ekleyerek kavuralım.
Salçayı da kavurduktan sonra pırasaları ekleyelim, karıştıralım, kendi suyunu salıp çekene kadar bi 10 dk kadar pişirelim.
Daha sonra tuzu,şekeri,limonun suyunu,pirinci ve 1,5 bardak kaynamış suyu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim. (Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz.) Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder