Mercimek Köftesi


Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Marul, limon

Yapılışı

Mercimeği yıkadıktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişirelim. Mercimekler pisince bulguru ekleyerek ocağı kapatalım ve bulgurların şişmesi için kapağını kapayarak bir süre demlendirelim. Demlendikten sonra geniş bir kapa alarak soğumaya bırakalım. 



Bu sırada soğanı kavuralım. Soğan kavrulduktan sonra salçaları ve baharatları ekleyelim.
Salçanın biraz daha akışkan olması için çok az miktarda su ekleyelim (yarım çay bardağı kadar).




Kavurduğumuz salçayı ve doğradığımız yeşillikleri mercimeğe ekleyerek karıştıralım. 




Köfte şeklinde sıkarak borcama dizelim. 




Marul, limon ve arzuya göre turşu ile servis edelim. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@templatesyard