Fırında karnıyarık varsa yanında mis gibi pirinç pilavı ve buz gibi cacık olmazsa olmaz. Bu ayrılmaz üçlü eminim herkesin favorisi :)
Malzemeler
- 5 patlıcan
İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlayarak bekletelim.Tuzda bir kaç saat bekleyen patlıcanları kağıt havlu ile kurulayıp bol kızgın yağda kızartalım. Bu şekilde çok daha az yağ çekecektir.
Kızarttığımız patlıcanları yine havlu kağıt üzerine alalım.
İç harcı için zeytinyağında soğanı kavuralım. Ardından biberleri ekleyerek solduralım.
Kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Domatesi, salçayı, tuz ve baharatları ilave ederek iyice kavuralım.
Maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Patlıcanları bir borcama ya da fırın tepsisine yerleştirip ortalarını açalım.Hazırlamış olduğumuz kıymalı içle patlıcanların içini bolca dolduralım.
Salçayı sıcak suda eriterek patlıcanların üzerine gezdirelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Servise hazır. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder