Yağ ve tahini bir kasede güzelce karıştıralım. Bir adet baklava yufkasını tezgaha serelim. Üzerine hazırladığımız yağ ve tahin karışımından sürelim.İkinci yufkayı da bu yufkanın üzerine yerleştirelim.Tekrar yağ ve tahin karışımından her yerine gelecek şekilde sürelim. Üzerine yine her yerine gelecek şekilde 2 yemek kaşığı şekeri ve peşinden bolca cevizi serpelim. Yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım ve 3 parmak kalınlığında verev verev keselim. (Yufkaların uç kısımları boşta kalacağı için o kısımları keserek bir sonraki rulomuzun içine parçalayarak yerleştirelim) Bu şekilde sararak tepsimiz dolana kadar işleme devam edelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis edelim. Dilerseniz üstlerini çekilmiş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder