Bu kurabiye artık şeker kullanmayan hanımlarımız için ideal bir tarif olacaktır. Ancak içerisine istediğimiz miktarda şeker ekleyerek damak tadımıza göre tatlandırabiliriz.
Malzemeler
- Yarım kilo un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri İçin
- 1,5 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 adet yumurtanın akı
Yapılışı
Un ve kabartma tozunu derin bir kaba eleyelim. Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı ekleyelim. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve tarçını ekleyip yoğuralım. Hamurdan fındıktan büyük cevizden küçük olacak şekilde parçalar kopartarak avucumuzun içinde yuvarlayalım. Hamurları önce yumurta akına sonra fındığa batırıp yağladığımız ya da yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder